Peste un milion de americani au fost testaţi în vederea depistării noului coronavirus, a anunţat preşedintele american Donald trump, care a îndemnat populaţia să continue să respecte măsurile de distanţare socială în aprilie, pentru a se evita o răspândire a bolii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toată lumea are un rol de jucat în câştigarea acestui război. Fiecare cetăţean, familie şi afacere poate face difierenţa în oprirea viruslui. Este datoria noastră patriotică comună. Momente dificile se anunţă în următoarele 30 de zile şi este vorba despre 30 de zile cu adevărat vitale”, a declarat şeful statului american luni într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

El a apreciat că numărul testelor de depistare efectuate reprezintă o cotitură.

Trump a anunţat totodată că Statele Unite au început să procure din străinătate material medical de protecţie.

”L-am obţinut din toată lumea şi vom trimite de asemenea în alte regiuni lucruri de care nu avem nevoie”, a spus el.

Aproape 300 de morţi şi peste 18.000 de contaminări suplimentare cu noul coronavirus au fost înregistrate în decurs de o zi în Statele Unite, au anunţat luni Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC).

Potrivit unui bilanţ CDC, Statele Unite înregistrau până duminică 2.405 morţi şi 140.904 de contaminări. Un bilanţ anterior anunţa 2.112 morţi şi 122.653 de contaminări. Datele CDC pot diferi de cele furnizate de fiecare stat în parte.

SUA TRIMIT MATERIAL MEDICAL ÎN VALOARE DE 100 DE MILIOANE DE DOLARI ÎN ITALIA

Washingtonul urmează să trimită material medical în valoare de 100 de milioane de dolari în Italia, ţara în care noul coronavirus a ucis cele mai multe persoane în lume, a anunţat Donald Trump, relatează AFP.

Locatarul Casei Albe a anunţat că a discutat la telefon cu premierul italian Giuseppe Conte.

”Avem produse în surplus de care nu avem nevoie. Vom trimite Italiei lucruri chirurgicale, medicale şi spitaliceşti în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari”, a anunţat el în conferinţa sa de presă zilnică privind pandemia, în grădina Casei Albe.

Trump a estimat că producţia de aparate de respiraţie artificială urmează să crească cu ajutorul a zece întreprinderi americane.

”Pe măsură ce vom produce mai mult decât avem nevoie, vom trimite în Italia, Franţa, Spania, unde au probleme teribile şi, posibil, în alte ţări”, a dat el asigurări, în contextul în care epidemia accelerează în Statele Unite, care au înregistrat aproape 3.000 de morţi şi peste 160.000 de contaminări.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a anunţat ulterior că Donald Trump i-a transmis lui  Giuseppe Conte ”condoleanţe pentru cei care au pierit în Italia” şi a ”reafirmat angajamentul” Washingtonului de a coopera cu Roma ”şi partenerii şi aliaţii săi europeni” în lupta împtriva virusului.

Preşedintele american a anunţat duminică faptul că prelungeşte - până la sfârşitul lui aprilie - recomandări drastice cu privire la distanţarea socială vizând să evite răspândirea covid-19.

El a îndemnat luni oamenii ”să rămână acasă” şi a reiterat că este puţin propbabil să decreteze o izolare strictă la nivel naţional.

În prezent au fost luate măsuri la nivel statelor federale, iar peste 70% dintre americani se află deja în izolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.