Sudul Italiei - la fel ca restul ţării - se confruntă cu criza noului coronavirus, însă o criză socială ameninţă, totodată, sudul peninsulei, mai sărac şi unde munca la negru acaparează o bună parte a economiei, iar o mare parte a populaţiei din regiunea Napoli nu mai beneficiază de ajutoare de la stat şi de măsuri de protecţie socială, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris, nu-şi face iluzii.

”Avem, de asemenea, milioane de şomeri, iar crima organizată are lichidităţi, nu aş spune egale cu ale statului, dar poate scoate bani mult mai repede”, a declarat el.

”Statul nu ne-a trimis însă banii de şomaj promişi, în timp ce crima organizată rezolvă problema în trei ore”, a avertizat el.

În Sicilia, poliţia a fost nevoită să păzească intrarea în supermarketuri, pentru a împiedica jafuri.

Fără vreun venit oficial, în contextul în care piaţa neagră s-a oprit, mulţi locuitori nu au nicio putere de cumpărare, iar în cazul în care izolarea se prelungeşte, au avertizat primarii mai multor oraşe din sud, pot izbucni violenţe şi chiar revolte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.