Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, luni, că de la începutul lunii aprilie angajatorii pot depune solicitările pentru plata şomajului tehnic la ANOFM sau ANPIS, după caz, şi vor primi banii din care vor face plăţile pentru angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aş dori să fac următoarea precizare: s-a vorbit mai devreme despre rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană şi aş vrea să clarific pentru opinia publică următoarele: acest mecanism de rambursare priveşte exclusiv relaţia Ministerul Muncii - AJOFM - ANPIS - Ministerul Fondurilor Europene şi Comisia Europeană. Nu are niciun impact asupra solicitanţilor noştri, pentru că în spaţiul public s-a vorbit despre faptul că fondurile pentru şomaj tehnic ar fi avansate de angajator şi ulterior rambursate de stat, din bani publici naţionali sau de la Comisie", a afirmat, în şedinţa de Guvern de luni Violeta Alexandru.

Ea a explicat procedura de urmat.

"Nu, situaţia este următoarea: angajatorii, începând cu primele zile ale lunii aprilie, pot depune solicitările, după caz, la ANOFM pentru aceia care au angajaţi prin contracte individuale de muncă, respectiv la ANPIS pentru celelalte forme de angajare, mai puţin contractele individuale de muncă, şi vor primi banii din care vor face plăţi către angajaţi", a spus ministrul Muncii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.