Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, l-a suspendat din funcţie pe managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Daniela Lidia Roşca, pe motiv că nu a luat măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus şi că a permis internările, chiar dacă nu a izolat focarele din unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni după-amiază, de Prefectura Hunedoara, prefectul Vasilică Potecă a luat decizia de a o suspenda din funcţie, pe perioada stării de urgenţă, pe Daniela Lidia Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.
 
"Pe fondul administrării defectuoase a situaţiei de la Spitalul Judeţean sunt în curs de închidere 4 secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secţia Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul SJU Deva să ia nicio măsură. Secţia Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID-19, s-a închis. Abia după intervenţia Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara situaţia a fost deblocată”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, managerul nu a luat măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, chiar dacă i s-a atras atenţia în acest sens.   
 
"La  SJU Deva nu au fost luate niciun fel de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras atenţia să pună în aplicare planul convenit cu toti managerii de spitale şi directorii medicali din întreg judeţul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID-19, în cursul zilei de ieri au continuat internările la SJU Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID-9, suferind de alte afecţiuni şi punând în pericol viaţa acestora”, se mai arată în comunicat.
 
Prefectul judeţului Hunedoara îi reproşează managerului şi lipsa de comunicare.
 
"În ceea ce priveşte materialele necesare pentru tratarea COVID-19, cu tot efortul de a asigura partea financiară pentru a asigura buna funcţionare a actului medical din cadrul SJU Deva, la care se adaugă efortul Instituţiei Prefectului judeţul Hunedoara şi al Primăriei Deva de a identifica furnizori de materiale, echipamente şi medicamente, managerul SJU Deva nu a comunicat în timp util comanda fermă în vederea achiziţionării de materiale, echipamente şi medicamente, acest lucru având loc după intervenţia fermă a Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara”, mai arată sursa citată.
 
Cu toate acestea, în cursul zilei de luni, Prefecturii Hunedoara i-a fost trimisă o scrisoare din partea conducerii Spitalului din Deva în care se reclamă lipsa medicamentelor.
 
"În acelaşi timp, în cursul zilei de astăzi, Instituţiei Prefectului i-a fost transmisă o scrisoare în care conducerea SJU Deva reclamă lipsa medicamentelor specifice pentru tratarea COVID-19. Cu toate că Instituţia Prefectului-judeţul Hunedoara a pus la dispoziţia SJU Deva posibilele soluţii, managerul SJU Deva nu a luat nicio măsură, fiind în situaţia de a pierde legătura cu posibilii furnizorii. Având în vedere această situaţie, dl. Vasilică Potecă, în calitate de Prefect al judeţului Hunedoara, în baza art.19 din Decretul 195/2020, prin Ordin al Prefectului a fost suspendat din funcţie managerul SJU Deva şi va fi desemnată, temporar, o persoană care să restabilească normalitatea şi să organizeze activitatea SJU Deva în situaţia actualei crize COVID-19”, se mai arată în comunicat.
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a intrat, luni, în carantină. 104 angajaţi ai spitalului sunt în unitatea sanitară şi vor rămâne acolo în următoarele 14 zile. Numărul pacienţilor infectaţi, cu teste confirmate, este de 13. Zece pacienţi sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase, iar 3 la Terapie Intensivă. Până acum, sunt declaraţi pozitiv cinci medici, trei de la Secţia de Oncologie, unul la Secţia de Terapie Intensivă şi un medic la Secţia de Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.