Declaraţiile pe propria răspundere care trebuie completate de oameni pentru a justifica ieşirea din locuinţă se vând cu un leu la magazinele din comuna Broşteni, judeţul Vrancea. Primarul Emilian Dumitriu face apel la oameni să nu le vândă între ei, precizând că acestea sunt gratuite. Totodată, el le cere oamenilor să rămână în case. "Nu mai socializaţi, nu vă plimbaţi pe la vecini, nu mergeţi la cumpărături decât în cazuri de urgenţă, normal ar fi o dată la cateva zile", spune primarul din Broşteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, primarul comunei vrâncene Broşteni a precizat că a aflat că la magazinele săteşti se vând, cu un leu, cererile printate pentru a putea ieşi din casă.

"Dragi broşteneni, am fost informat că declaraţiile lăsate la magazinele săteşti se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiţi responsabili, să nu le vindeţi intre voi, ele sunt gratuite şi aşa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog să mă anunţaţi, să-mi spuneţi persoana sau magazinul şi voi solicita o verificare amănunţită din partea poliţiei, pentru ca cei care nu sunt corecţi să fie identificaţi şi sancţionaţi”, a scris primarul din Broşteni, Emilian Dumitru.

El a făcut apel la oameni să nu se mai "plimbe pe la vecini”.

"Vă rog să rămâneţi în case. Nu mai socializaţi, nu vă plimbaţi pe la vecini, nu mergeţi la cumpărături decât în cazuri de urgenţă, normal ar fi o dată la cateva zile. După cum bănuiesc ca ati aflat, la Spitalul Militar Focşani, din 57 cadre medicale testate, 41 sunt infectate cu virusul. Nu ne permitem să ne îmbolnăvim atât timp cât şi spitalul este infectat, nu sunt suficiente cadre ce ne pot trata, iar virusul, dacă ne luăm după teste, este printre noi. În comuna noastră sunt multe persoane în vârstă şi sunt cele mai firave în faţa bolii. Vă rog, vă rog şi iar vă rog, staţi în casă, nu vreau să plângem mai târziu, trebuie să ne vedem sănătoşi şi să trecem cu bine peste aceasta perioadă. Staţi în casă dacă vă pasă de cei de lânga voi: vecini, prieteni, rude, consăteni, bătrâni, bolnavi, copii!”, a scris Emilian Dumitriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.