Sport Austria, organismul care reprezintă mişcarea sportivă, a cerut un ajutor de minimum 100 de milioane de euro pentru ca sportul să facă faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fondul de susţinere pentru sport trebuie să fi de cel puţin 100 de milioane de euro în ajutor de urgenţă. Ca în toate domeniile societăţii, este de asemenea o problemă în sport privind destinul şi existenţa colegilor noştri", a declarat Hans Niessl, preşedintele Sport Austria, într-un comunicat, după o videoconferinţă cu ministrul Sporturilor, Werner Kogler.

În această perioadă de criză, Niessl a cerut guvernului austriac să propună structurilor sportive "aceleaşi instrumente ca în cazul companiilor: subvenţii directe, garanţii şi niveluri reduse ale dobânzilor la împrumuturi".

"Sportul are nevoie urgentă de acest ajutor, pentru a putea să-şi menţină structurile dincolo de perioada pandemiei", a adăugat el. 

Pandemia de coronavirus, soldată până acum cu decesul a peste 30.000 de persoane, din care 20.000 numai în Europa, a paralizat întreaga activitate sportivă, punând în pericol echilibrul financiar al cluburilor şi disciplinelor sportive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.