Un bărbat din judeţul Botoşani în privinţa căruia autorităţile au dispus măsura izolării la domiciliu a fost prins pe stradă şi băgat în carantină, la scurt timp el fugind pe geam din centrul în care fusese carantinat. Bărbatul a fost prins şi dus din nou în centrul din care a fugit, pe numele său fiind deschis un dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de Centrul Judeţean de Comunicare Botoşani, bărbatul a fost prins, iniţial, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Parcul Tineretului din municipiul Botoşani. Jandarmii care l-au legitimat au constatat că acesta trebuia să se afle în autoizolare la domiciliu, măsură pe care nu a respectat-o. În aceste condiţii, el a fost dus la unul dintre spaţiile de carantinare amenajate de autorităţi, însă la scurt timp a părăsit clădirea ieşind pe un geam, cu ajutorul lenjeriei de cameră. În cădere, el a avariat un autoturism parcat, al cărui proprietar a sunat la 112. La scurt timp, bărbatul a fost prins de către echipajele de poliţişti şi jandarmi, care l-au dus din nou în centrul de carantină.

"Prin intermediul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a fost solicitată prezenţa unui medic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. În cauză, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi zădărnicirea combaterii bolilor”, precizează autorităţile din Botoşani.

Pentru a preveni astfel de incidente, în spatele centrului de carantină va staţiona o patrulă auto de poliţie, precizează Centrul Judeţean de Comunicare Botoşani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.