O ordonanţă de urgenţă care cuprinde o prevedere specială pentru persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturile de autor şi drepturile conexe, conform reglementărilor în vigoare, a fost aprobată în cadrul şedinţei de Guvern de joi. Ministrul Bogdan Gheorghiu a transmis că Guvernul este în continuare deschis colaborării şi propunerilor venite din partea reprezentanţilor sectorului cultural. El a subliniat că în spaţiul public au apărut informaţii care nu reflectă corect procedura ce va fi implementată. Instituţia către care ar trebui să se îndrepte cei care obţin astfel de venituri este Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială prin agenţiile teritoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste persoane vor primi o indemnizaţie egală cu 75% din salariul mediu brut pe ţară garantat din bugetul general consolidat prin Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială sau Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti.

Persoanele vizate trebuie să nu obţină venituri din alte activiăţi şi trebuie să declare pe proprie răspundere că se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în baza deciziilor emise de autorităţile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgenţă instituite.

„În baza dialogului permanent cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi cu Ministerul Justiţiei am găsit cea mai bună variantă pentru a veni în ajutorul artiştilor independenţi, care au lege specială de reglementare”, a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, într-un comunicat.

El a completat că „demersurile realizate au fost fundamentate pe consultări cu reprezentanţi ai sectorului independent, principalii beneficiari ai măsurii de protecţie socială”.

„Suntem în continuare deschişi colaborării şi propunerilor venite din partea reprezentanţilor sectorului cultural. Este lăudabil că românii se mobilizează în astfel de momente şi se implică prin iniţiative şi fapte pentru a trece cu bine această perioadă. Vreau să subliniez că în spaţiul public au apărut informaţii care nu reflectă corect procedura pe care Guvernul urmează să o implementeze. Instituţia către care ar trebui să se îndrepte persoanele fizice care obţin venituri exclusiv din drepturi de autor şi drepturi conexe este Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) prin agenţiile teritoriale”, a concluzionat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.