Primăria Timişoara va cumpăra un container cu 15 paturi de terapie intensivă, pentru tratarea eventualelor cazuri grave de infectare cu coronavirus, dar şi 10 ventilatoare cu care vor fi dotate aceste paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, intr-o conferinţă de presă, că, în cel mult 20 de zile, va fi furnizat acest container care conţine cele 15 paturi de terapie intensivă.

”Noi avem promisiune că în 15-20 de zile ne vor fi furnizate cele 15 paturi ATI şi putem ajunge la un număr total de 50 – 60 de posturi ATI. Este mult. La ce avem acum, punem laolaltă noile achiziţii, ce avem la Spitalul Municipal, la Spitalul Judeţean chiar. Zona asta este esenţială, de aceea investim aşa de mulţi bani. Este o mare problemă să faci achiziţiile chiar dacă ai bani. Acest container cu 15 posturi ATI este fără ventilatoare. Ventilatoarele se iau de la o firmă la care eu am făcut o intervenţie şi ne vor fi livrate probabil doar 10, nu 15 ventilatoare, eu am cerut între 10 şi 15. Profesorul Săndesc m-a informat că cei care ne furnizează paturile ATI au comenzi mari din ţările din Golf şi că dacă noi nu venim repede cu comanda fermă, nu o să stea să aştepte nimeni după noi”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Robu mai spune că pentru a face această achiziţie a convocat plenul Consiliului Local, pentru a face rectificare de buget, iar ”în 2-3 săptămâni sau poate puţin mai târziu” va sosi acest container cu cele 15 posturi ATI.

Achiziţa se ridică la suma de 300.000 de euro, a completat viceprimarul Dan Diaconu.

”Containerul cu cele 15 paturi ATI cu toată aparatura aferentă. Este mobil, trailer based şi costă aproximativ 300.000 de euro şi urmează să fie amplasat la Spitalul Victor Babeş. Pe lângă cele 15 paturi cuprinde două toalete separate şi coridor. Panourile din care e construit sunt antibacteriale şi antistatice, are sistem de ventilaţie, sistem de alimentare cu apă, iluminat, un generator diesel şi un spaţiu pentru doctori şi asistente, cu mese, dulapuri pentru depozitare şi scaune pentru pacienţi.  Sunt detectoare de fum în fiecare cameră", a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 1.292 de cazuri, fiind înregistrate şi 24 de decese. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.