Deputatul USR Iulian Bulai cere izolarea judeţului Suceava şi testarea în masă a locuitorilor, în contextul în care Suceava este considerată ”un punct fierbinte” în ceea ce priveşte răspândirea Covid-19. El solicită Guvernului să dea posibilitatea autorităţilor locale să facă achiziţii de echipamente şi materiale sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este foarte important să acţionăm acum cu foarte mult calm, dar cu foarte multă fermitate în a izola judeţul Suceava pentru a nu permite acestui judeţ să devină o Lombardie a României.  Încă de marţi seara am solicitat izolarea municipiului Suceava, ieri Alianţa a solicitat izolarea întregului judeţ, astăzi, n urma junei dezamăgiri din partea guvernanţilor – ieri a fost şedinţă de Guvern, premierul ar fi putut să vină cu o decizie de izolare a municipiului şi a judeţului Suceava nu a făcut-o – noi reiterăm această solicitare în momentul de faţă”, a declarat parlamentarul de Neamţ, vineri, într-o conferinţă de presă transmisă online.

Acesta a precizat că există persoane în Moldova care prezintă simptome dar care nu sunt testate, pentru că nu există teste, dar şi că medicii au ajuns să se teamă să opereze din cauza lipsei echipamentelor sau că sunt nevoiţi să folosească bonete de brutărie atunci când merg la serviciu.

„Toată Moldova reprezintă în momentul de faţă un factor de vulnerabilitate, dar Suceava este punctul fierbinte, de aceea venim cu această solicitare” a mai spus Bulai.

Acesta spune că susţine achiziţionarea directă a unor echipamente de protecţie pentru această zonă şi cere deblocarea monopolului pe care autorităţile centrale îl deţin în privinţa importurilor de echipamente şi materiale sanitare, astfel încât şi consiliile judeţene să poată face achiziţii.

Bulai susţine că izolarea judeţului Suceava ar însemna limitarea accesului în judeţ şi a ieşirii din judeţ, fără a fi afectat accesul la alimente sau alte bunuri necesare oamenilor.

”Timpul nu mai este de partea noastră, aştept acţiune şi mai mult curaj în luarea acestor decizii din partea guvernului Orban”, a mai afirmat Iulian Bulai

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.