Rusia închide temporar restaurantele la nivel naţional - pe o perioadă de nouă zile - începând de sâmbătă, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restaurantele vor putea însă să efectueze livrări în această perioadă, a stabilit premierul Mihail Mişustin prin acest decret, pe care l-a publicat vineri.

Autorităţile speră astfel ca ruşii să rămână acasă - în pofida faptului că izolarea nu este obligatorie.

Toate regiunile din ţară au primit ordinul să suspende de la 28 martie la 5 aprilie activităţile restaurantelor.

În documentul difuzat pe site-ul Guvernului, Mişustin le cere totdată autorităţilor regionale să le recomande ruşilor să-şi limiteze călătoriile, inclusiv vacanţele turistice, relatează AFP.

Casele de odihnă, pensiunile, taberele pentru copii, sanatoriile şi hotelurile gestionate de structuri publice urmează, de asemenea să fie închise până la 1 iunie, a anunţat Guvernul.

Aceste anunţuri au loc după ce preşedintele rus Vladimir Putin a hotărât miercuri ca săptămâna viitoare să fie liberă - iar salariile să fie plătite.

Putin a anunţat tot atunci o serie de ajutoare destinate gospodăriilor şi întreprinderilor şi a amânat ”votul popular” privind reforma constituţională care ar urma să-i permită să rămână, teoretic, la putere încă două mandate până în 2036.

Însă nicio izolare obligatorie nu a fost ordonată, ca în cazul celor trei miiarde de persoane izolate pe planetă.

Rusia a anunţat peste 800 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus - majoritatea la Moscova, unde au avut loc cel puţin două decese legate de virus.

Primarul capitalei ruse Serghei Sobianin a avertizat că numărul cazurilor probabul că este ”mai semnificativ”.

Rusia a interzis zborurile internaţionale şi a impus măsuri stricte de carantină tuturor persoanelor care intră în ţară şi oricui ar fi intrat în contact cu persoane contaminate cu noul coronavirus.

Însă Guvernul a ales să nu impună măsuri de izolare ca cele din China vecină şi din unele ţări europene ca Italia, Spania şi Franţa.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a dat asigurări joi că în Rusia nu există o epidemie de covid-19.

”Cu toate acestea, tot trebuie să ne pregătim pentru cel mai rău scenariu”, a declarat el presei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.