Guvernul discută, în şedinţa de joi, o rectificare bugetară, iar premierul Ludovic Orban a cerut să se permită autorităţilor locale o flexibilizare a cheltuielilor, având în vedere plăţile ce le-au făcut pentru limitarea efectelor sociale ale crizei generate de coronavirus. Orban i-a atras atenţia ministrului Finanţelor că nu se referă la ”panseluţe” sau achiziţionarea de ouă de Paşti de către primării, ci strict la cheltuielile sociale făcute în această perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul discută, în şedinţa de joi, o rectificare bugetară extraordinară.

”În rectificarea bugerară, vă solicit să reflectaţi la soluţii pentru a putea creşte plafonul de îndatorare pentru autorităţile locale şi plafonul pentru trageri. (...) Tot în OUG de rectificare va fi foarte important pentru autorităţile locale să le permitem o flexibilizare a cheltuielilor, mai ales o susţinere pentru cheltuielile sociale pe care le-au făcut pentru a susţine persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Finanţelor Publice.

Când Florin Cîţu a spus că este nevoie de mare atenţie la cheltuieli, Orban a afirmat: ”Nu vorbesc de alte chetuieli, că pun panseluţe, că fac tot felul de cheltuieli, că se pregătesc cu ouă de Paşti, cu iepuraşi. Aici e vorba de cheltuieli demonstrabile, dovedibile care au fost făcute pentru susţinerea persoanelor şi familiilor vulnerabile”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru protecţie socială


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.