Aplicaţia de taxi şi ridesharing Free Now (Clever) a anunţat joi că susţine personalul medical care luptă împotriva coronavirusului şi personalul din instituţiile implicate în organizarea şi gestionarea stării de urgenţă, în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti, astfel că societatea a creat o secţiune dedicată angajaţilor din spitale, prin care pot comanda curse şi se pot deplasa gratuit de la şi către locul de muncă în perioada stării de urgenţă, în baza legitimaţiei de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Medicii şi toţi cei care sunt direct implicaţi în gestionarea situaţiei de urgenţă sunt în această perioadă într-o cursă continuă împotriva virusului şi au nevoie de tot sprijinul. Ei sunt eroii din spitale şi, de aceea, Free Now porneşte acum acest demers prin care să îi ajute să ajungă cât mai rapid şi sigur la locul de muncă sau acasă, evitând riscurile asociate deplasării prin mijloace de transport în comun sau prin mijloace proprii după o gardă extenuantă”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager la Free Now (Clever).

Cursele gratuite sunt asigurate cu sprijinul unei flote speciale formate din şoferi parteneri care s-au oferit voluntari să-i susţină pe ”eroii care luptă împotriva coronavirusului”.

În acest moment, aproximativ 200 de şoferi parteneri din Bucureşti s-au alăturat iniţiativei şi vor desfăşura exclusiv curse pentru medici şi pentru personalul implicat în gestionarea situaţiei de urgenţă.

”Free Now face toate demersurile pentru a găsi şi alţi eroi din stradă, dispuşi să îşi pună voluntar la dispoziţie maşina şi timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aştepte nicio compensaţie, şi îşi propune să extindă ajutorul şi în alte oraşe din ţară în care aplicaţia este disponibilă. Pentru desfăşurarea curselor în condiţii de siguranţă, compania a identificat o soluţie pentru dotarea maşinilor cu un panou despărţitor între scaunele din faţă şi bancheta din spate”, anunţă compania.

În sprijinul şoferilor voluntari, Free Now a încheiat şi un parteneriat cu Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti prin care oricine poate să ajute, de acasă, eroii din spitale aflaţi în cursa contra coronavirusului.

”Asociaţia Studenţilor din Politehnică a fost mereu prezentă când situaţia a cerut-o. Acum, cred că este un moment important în care fiecare student poate da o mână de ajutor, astfel încât să depăşim cu bine situaţia dificilă. Pe lângă faptul că suntem, conform statisticilor, în afara grupei de risc, cred că avem datoria, atât faţă de medici, cât şi faţă de părinţii şi bunicii noştri, să ne implicăm fiecare, să fim responsabili şi să acţionăm atunci când este nevoie de ajutorul nostru”, a spus Porumbiţa Antonio, coordonator general al Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti.

Free Now a fost fondată sub numele de mytaxi, în iunie 2009, iar în iulie 2019, aplicaţia mytaxi a devenit Free Now. Compania are 14 milioane de pasageri şi peste 100.000 de şoferi. Din februarie 2019, Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW şi Daimler, şi are o echipă de peste 700 de angajaţi care lucrează în 26 de birouri internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.