Încă un deces al unei persoane confirmate cu noul coronavirus a fost anunţat joi seară, fiind vorba de un bărbat de 75 de ani din Iaşi. Numărul total al deceselor la nivel naţional a ajuns la 23. Un bărbat de 49 de ani s-a prezentat la spital în 20 martie, a fost diagnosticat cu pneumonie, şi a murit acasă în 26 martie, zi în care a fost confirmat cu COVID-19. Bilanţul morţilor a ajuns la 22. Conform datelor difuzate la ora 13:00, alte 123 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, numărul total ajungând la 1.029 de cazuri joi, la o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România. Numărul celor aflaţi la ATI a crescut la 29, faţă de 18 la precedentul raport, 23 dintre aceştia fiind în stare gravă. Numărul românilor decedaţi în străinătate a ajuns la 11

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi seară, că a fost înregistrat încă un deces al unei persoane confirmată cu noul coronavirus, numărul total la nivel naţional ajungând la 23.

În acest caz este vorba de un bărbat de 75 de ani, din judeţul Iaşi, internat şi confirmat în 22 martie. El a murit joi.

Bărbatul avea comorbidităţi, suferind de diabet zaharat complicat.

UPDATE - Grupul de Comunicare Strategică a anunţat alte patru decese ale unor persoane confirmate cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, din judeţul Dâmboviţa, care făcea dializă la un Centru de dializă şi a fost internat iniţial la Spitalul de Urgenţă Bucureşti Floreasca. În 23 martie, a fost transferat, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, la Spitalul de Boli Infecţioase V. Babeş - ATI.

Un alt deces este al unui bărbat de 49 de ani, din judeţul Timiş, neinternat. El s-a prezentat în 20 martie la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic si radiologic) şi i s-a recomandat consult de specialitate la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacientul a spus că nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie, el s-a prezentat şi la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută, dar nu a fost internat. În 24 martie, având stare deteriorată, a solicitat ambulanţă, i s-a recoltat proba de exudat pentru COVID-19 şi a fost lăsat la domiciliu. El a fost confirmat cu coronavirus în 26 martie, murind în aceeaşi zi.

Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială).

De asemenea, a murit, în 25 martie, o femeie de 70 de ani, din judeţul Neamţ, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ la Nefrologie, pentru hemodializă. Starea ei s-a agravat din 25 martie, când s-a suspectat infecţie cu coronavirus şi s-a recoltat proba, confirmarea venind în 26 martie.

Un alt bărbat, de 45 de ani, din judeţul Arad, a fost confirmat în 25 martie şi a murit în aceeaşi zi, în ambulanţă, în timpul transferului la Spitalul Boli Infecţioase "V. Babes" din Timişoara.

UPDATE - ”A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, fiind cazul numărul 18 la nivel naţional”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin. Pacienta a fost  transferată în data de 22.03.2020 în secţia ATI a  Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.

Pacienta avea afecţiuni preexistente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi). Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcţia Generală de Jandarmi  a Municipiului Bucureşti, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unităţii au fost luate de urgenţă toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 7 ani şi 87 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 29 de pacienţi, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 548 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 14 persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate  15.998 de teste, din care 823 în unităţi medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 11 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franţa şi unul în Marea Britanie, au decedat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.