Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF anunţă că monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, ”pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării”, se arată într-un comunicat emis joi de Fisc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării. Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate Covid-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază”, arată comunicatul.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că, pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanţele militare emise în baza art. 24 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare.

”În acest context, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală verifică dacă se respectă măsurile suspendării: comercializării consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice; activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personală; comerţului cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400 mp în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici. În centrele comerciale menţionate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie şi a produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu”, mai informează ANAF.

Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 70.000 lei, conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.