Preşedintele partidului RE:START ROMÂNIA Ramona Ioana Bruynseels a adresat o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, ministrului Finanţelor Florin Cîţu şi ministrului Economiei Virgil Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernului României,

Domnului Prim-ministru Ludovic Orban,

Domnului ministru al finanţelor publice, dl. Florin Cîţu,

Domnului ministru al economiei, dl. Virgil Popescu

 

                                               

SCRISOARE DESCHISĂ

 

 

Stimate domnule Prim-ministru,

Stimaţi domni miniştri,

Vă transmit această scrisoare în urma zecilor de rugăminţi primite de la cetăţeni ai României cu care atât eu, cât şi Partidul RE:START ROMÂNIA, suntem în contact.

 

Domnule Prim-ministru,

Nu avem încă o estimare exactă a oamenilor care îşi vor pierde locul de muncă în perioada următoare, nemaicâştigând veniturile necesare traiului zilnic şi acoperirii cheltuielilor lunare cu utilităţile. Ştim însă că aceste cazuri există şi vor exista. Estimăm că numărul lor va fi unul semnificativ.

 

În acest sens,

Apelăm la dumneavoastră pentru găsirea de soluţii în sensul sprijinirii persoanelor aflate în situaţia de mai sus, respectiv:

 

            1.         În ceea ce priveşte alimentele de bază, ar fi binevenită suplimentarea fondurilor dedicate achiziţionării unor cantităţi majorate de alimente de către autorităţile publice locale, în acord cu numerele celor care raportează nevoia de furnizare de alimente.

            ⁃           Recomandăm realizarea unei propuneri adresate supermarketurilor de a dona autorităţilor publice locale / organizaţiilor non-guvernamentale specializate în domeniu cantităţi de alimente în scopul acoperirii nevoilor fiecărei comunităţi locale în parte.

            ⁃           Recomandăm realizarea unui apel al Guvernului României, adresat companiilor din România producătoare de diverse alimente, de a dona cantităţi de alimente autorităţilor publice locale, pentru a fi repartizate familiilor aflate în această situaţie.

            ⁃           Recomandăm extinderea bunei conlucrări cu ONG-urile cu obiect de activitate incident în acest caz (exp. Crucea Roşie - Banca de alimente, Organizaţiile care se ocupă de cantinele săracilor).

            2.         În ceea ce priveşte suspendarea plăţii utilităţilor pentru cei aflaţi în situaţia lipsei veniturilor pe perioada crizei, vă propunem: - iniţierea unei propuneri adresată furnizorilor de gaz, energie, apă, telefonie de a supenda plăţile datorate lor de către familiile aflate în situaţia lipsei veniturilor acestora în perioada de criză. Plăţile lunare datorate furnizorilor de utilităţi urmează a fi achitate de către familiile în cauză, ulterior încheierii perioadei de criză, printr-o eşalonare rezonabilă a sumelor.

            3.         Referitor la Plata lunară a cheltuielilor datorate Asociaţiilor de proprietari - iniţierea unei propuneri adresate asociaţiilor de proprietari de a îngheţa plăţile datorate de către familiile rămase fără venituri şi neperceperea de dobânzi familiilor care se află în situaţia de a nu mai avea loc de muncă. Cheltuielile lunare datorate asociaţiilor de proprietari urmează a fi achitate de către familiile în cauză ulterior încheierii perioadei de criză, printr-o eşalonare rezonabilă a sumelor.

            4.         Chiriile - instituirea imposibilităţii de a evacua chiriaşii care nu îşi pot achita chiria din motivele prevăzute mai sus (lipsa locului de muncă, respectiv a veniturilor). Totodată, încurajarea proprietarilor spre toleranţă, generozitate şi solidaritate cu cei care, fără voia lor, se vor afla în imposibilitatea de a-şi achita chiria.

 

 

Stimate domnule Prim-ministru,

 

Mai mult ca niciodată este nevoie de solidaritate. Toate forţele sociale, mediul de afaceri, fiecare individ, trebuie să participe la implementatea unui plan realist şi sustenabil de parcurgere a crizei şi de revenire la normal cât mai repede.

 

Cetăţenii români trebuie protejaţi împotriva abuzurilor, trebuie feriţi de pericolul de a nu avea nevoile zilnice (hrană, apă, căldură şi de comunicare) şi, în acelaşi timp, trebuie educaţi prin mesaje publice în ceea ce priveşte corectitudinea declarării informaţiilor, dar şi a respectării regulilor esenţiale de disciplină instituite prin actele normative din această perioadă.

 

În speranţa că recomandările noastre vor fi preluate şi implementate de dumneavoastră,

 

Vă mulţumesc.

 

Ramona Ioana Bruynseels,

Preşedintele Partidului RE:START ROMÂNIA

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.