KLM a anunţat miercuri că va continua să opereze în perioada 29 martie - 3 mai pe 25 de destinaţii intercontinentale şi 32 de destinaţii europene, însă nu va opera zborul Amsterdam – Bucureşti în perioada 28 martie - 3 mai, arată compania care precizează că industria aeriană se confruntă în prezent cu una dintre cele mai dificile perioade a ultimilor ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Practic, compania va opera în perioada următoare 10% din numărul normal de zboruri.

La rândul său, Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS) anunţă suspendarea operării pe Aeroportul Otopeni până pe 19 aprilie.

”Industria aeriană se confruntă în prezent cu una dintre cele mai dificile perioade a ultimilor ani. Dincolo de criza sanitară indusă de răspândirea Covid-19 în lume, întreaga echipă a companiei KLM lucrează pe de o parte la repatrierea tuturor cetăţenilor olandezi aflaţi în prezent în alte ţări, dar şi la menţinerea unui nucleu critic de zboruri şi destinaţii. În aceste condiţii, KLM confirmă continuarea operării pentru perioada 29 martie 2020 - 3 mai 2020 a 25 de destinaţii intercontinentale şi 32 de destinaţii europene. În această perioadă, KLM va zbura conform unui program ajustat, care reprezintă aproximativ 10% din numărul normal de zboruri, program care va fi supus schimbărilor deciziilor autorităţilor naţionale şi internaţionale”, arată un comunicat al companiei aeriene.

KLM nu va opera zborul Amsterdam – Bucureşti în perioada 28 martie - 3 mai 2020

”Ca urmare a restricţiilor de circulaţie impuse de răspândirea Covid-19 în Europa, începând cu data de 28 martie 2020 şi până pe 3 mai 2020, compania aeriană KLM nu va mai opera zborurile pe ruta Amsterdam – Bucureşti”, mai informează compania.

Reţeaua intercontinentală de zboruri KLM va fi operată cu aeronave Boeing 777 şi 787. Aeronavele nefolosite vor fi parcate în incinta aeroportului Schiphol din Amsterdam, până la schimbarea situaţiei pe plan internaţional. Către Delhi, Dubai, Lima, Nairobi, Beijing şi Taipei KLM va opera iniţial cu aeronave Cargo destinate transportului de marfă, urmând a face trecerea la zborurile de pasageri de îndată ce situaţia internaţională o va permite.

”Reţeaua europeană a fost creată astfel încât să asigure o conexiune cât mai bună a zborurilor europene la rutele intercontinentale. Următoarele destinaţii vor fi operate zilnic cu plecare de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, în perioada 28 martie - 3 mai”, precizează KLM.

Lista destinaţiilor va fi actualizată în funcţie de deciziile autorităţilor naţionale şi europene: Geneva, Viena, Zurich, Bruxelles, Paris, Lyon, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg, Munchen, Stuttgart, Berlin, Roma (începând cu 4 aprilie), Stockholm, Billund, Copenhaga, Goteborg, Oslo, Barcelona, Lisabona, Madrid, Aberdeen, Birmingham, Bristol, Dublin, Edinburgh, Glasgow, Leeds Bradford, Londra, Londra Heathrow, Manchester, Newcastle.

De altfel, Roma, Barcelona şi Madrid sunt în prezent supuse unor restricţii de călătorie foarte stricte şi se va lua în considerare într-o etapă ulterioară dacă / când aceste zboruri pot fi operate.

”Pentru toate celelalte rute menţionate mai sus, KLM subliniază că decizia de zbor a companiei poate să fie influenţată de restricţiile de călătorie în vigoare şi că situaţia este încă extrem de volatilă. De aceea, pentru pasagerii cu zboruri programate în următoarea lună, cea mai sigură şi actualizată sursa de informaţii rămâne website-ul companiei, KLM.com şi aplicaţia KLM”, mai arată compania.

KLM a înregistrat un record de 32,7 milioane de pasageri în 2017, oferind pasagerilor săi zboruri directe către 165 de destinaţii cu o flotă de peste 160 de aeronave. Compania aeriană are peste 32.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul KLM a transportat în total peste 41 de milioane de pasageri în 2017. În afară de KLM, Grupul KLM include şi KLM Cityhopper, Transavia şi Martinair.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.