Preşedintele rus Vladimir Putin se adresează miercuri naţiunii în legătură cu epidemia noului coronavirus - un exerciţiu rar în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o necesitate care a apărut în urma unei reuniuni de mai multe ore ieri (marţi) (...) din cauza situaţiei ce nu e simplă, provocată de coronavirus”, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un briefing telefonic cu presa.

”Discursul este transmis la televiziune în orele viitoare”, a adăugat el.

Ultimul discurs de acest fel susţinut de Putin a avut loc în vara lui 2018 şi viza o reformă extrem de criticată a sistemului pensionării, care pus la încercare populaţia rusă.

Altfel, Putin susţine în mod tradiţional un singur discurs televizat pe an - la 31 decembrie, pentru a face urări.

Anunţarea acestui discurs intervine la o zi după o reuniune cu Guvernul, unei vizite la principalul spital din Moscova în care sunt internaţi pacienţi cu covid-19 şi unei întâlniri cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, însărcinat cu o celulă de criză în lupta împotriva noului coornavirus.

Sobianin a recunoscut miercuri că Rusia nu are o ”imagine clară” a amplorii contaminării în ţară, în contextul în care Moscova dădea asigurări până acum că are situaţia ”sub control”.

Peskov a recunoscut, la rândul său, pentru prima oară, miercuri, că se pune problema anulări marii parade miliatre de la 9 mai, care ar fi urmat să marcheze cei 75 de ani de la victoria împotriva naziştilor, un eveniment menit să sărbătorească grandoarea Rusiei în faţa unei mulţimi de lideri străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.