Cincisprezece medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost izolaţi la domiciliu, marţi, după ce au intrat în contact cu o femeie care ulterior a fost confirmată cu coronavirus. Femeia ar fi trecut înainte de a ajunge la spitalul din Slobozia şi prin spitalul din Ţăndărei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse medicale susţin că o femeie de 70 de ani s-a prezentat, duminică, la Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei, iar apoi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Aici, medici ar fi constatat că femeia are insuficienţă respiratorie, iar în momentul în care i-au făcut radiografie pulmonară au suspectat că bătrâna este infectată cu coronavirus.

Ca urmare, s-a luat decizia de a fi transferată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti. Aici i-au fost recoltate probe, iar rezultatul venit marţi dimineaţă a confirmat faptul că aceasta este pozitivă pentru COVID-19.

În consecinţă, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu femeia au fost trimise acasă, în autoizolare. În total este vorba despre 15 medici şi asistente, care vor rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Aceleaşi surse medicale susţin că femeia nu ar fi călătorit în străinătate şi nu ar fi intrat în ultima perioadă în contact cu persaone venite din străinătate. Bătrâna le-ar fi spus medicilor că ar fi intrat în legătură cu câteva rude venite din Anglia la Ţăndărei, însă cu câteva săptămâni înainte ca epidemia provocată de noul coronavirus să izbucnească în această ţară.

Până acum, în judeţul Ialomiţa au fost confirmate 8 cazuri de infecţie cu CODIV-19, iar o pacientă a fost declarată vindecată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.