Premierul Ludovic Orban spune că trebuie susţinuţi oamenii şi companiile cu probleme, pentru a amâna plata unor rate. "Suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi, dar o asemenea măsuri trebuie luată cu BNR şi cu sistemul financiar bancar", afirmă el. El mai spune însă că este "o adevărată competiţie" de proiecte legislative pentru amânarea ratelor la bănci pe cât mai mult timp, dar "nu se poate aşa ceva".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să susţinem companiile şi cetăţenii care au probleme, să aibă posibilitatea să se amâne plata unor rate, suntem gata să ne asumăm plata unei părţi din dobânzi, dar o asemenea măsuri trebuie luată cu BNR şi cu sistemul financiar bancar", a spus Orban, marţi seară, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că trebuie căutat echilibrul, prin dialog şi colaborare.

"Ştiu că e o adevărată competiţie de proiecte legislative să amâne pe mai mult timp ratele la bănci, nu se poate aşa ceva", a subliniat Orban.

Întrebat câte luni de criză economică îşi permite România, Orban a replicat: "Sper într-o depăşire cât mai rapidă a epidemiei. Sunt activităţi profitabile, de exemplu transporturile".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.