Poliţia Capitalei face cercetări într-un dosar de evaziune fiscală, fiind vizată o firmă care a prezentat în vamă un set de documente care nu corespundea cu marfa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Poliţia Capitalei efectuează cercetări într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a prcizat că, din datele existente la acest moment, a rezultat faptul că o organizaţie non-guvernamentală a achiziţionat, prin intermediul unei societăţi comerciale, echipament de protecţie , urmând să intre în posesia a circa 1,5 milioane bucăţi, importate de către firma în cauză.

”În noaptea de 23/24 martie, într-un punct vamal terestru, a sosit un transport pentru această societate, însă în produsele nominalizate în documentele firmei nu se regăseau şi echipamentele de protecţie”, a mai transmis Poliţia.
Urmează ca autoritatea vamală competentă să dispună cu privire la aceste bunuri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.