Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Italia probabil că este de zece ori mai mare decât bilanţul oficial - de peste 64.000 de oameni infectaţi -, a estimat marţi directorul Protecţiei Civile italiene, care asigură colectarea datelor cu privire la pandemie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimele date oficiale anunţau 6.077 de decese de la apariţia ptimului caz, în Lombardia, la 21 februarie, care fac din Italia cea mai afectată ţară de pandemie - în care numărul victimelor este de două ori mai mare decât cel înregistrat în China, unde a apărut virusul în decembrie.

În măsura în care persoanele care luptă împotriva virusului în spitale au fost cele mai testate, probabil că mii de contaminări au trecut neobservate.

”O proporţie de un caz confirmat la zece (neconfirmate) ni se pare credibil”, a declarat directorul Protecţiei Civile italiene Angelo Borrelli într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, apreciind că, în realitate, în Italia ar putea fi contaminaţi 640.000 de oameni.

În contextul în care sistemul de sănătate italian întâmpină dificultăţi în preluarea pacienţilor, din cauza unei penurii a măştilor de protecţie şi a ventilatoarelor, autorităţile sanitare se aprovizionează cu greu din străinătate.

Potrivit lui Angelo Borrelli, India, România, Rusia şi Turcia au încetat să mai comercializeze acest tip de dispozitive medicale.

”Noi contactăm amabsadele, dar îmi este teamă că nu vom mai putea primi măşti din străinătate”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.