Mandatul primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, a încetat, prin ordin al prefectului, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar al DIICOT legat de iniţierea, constituirea de grupul infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Atribuţiile sale vor fi preluate de către viceprimarul comunei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Dâmboviţa a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că prefectul a emis un ordin privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, după ce acesta a primit o condamnare definitivă.

“În baza deciziei nr. 250 din data de 10.03.2020, din dosarul 6625/120/2013, a Secţiei Penale şi pentru cauze cu minori şi familie-Curtea de Apel Ploieşti, inculpatul Maricescu Constantin a fost condamnat la 3(trei) ani de închisoare, în temeiul art. 208, alin 1 şi 209 alin 1 lit. a, e, g, i şi cu aplicarea art.41, alin 2 din Codul Penal. Totodată potrivit art. 81 din Codul penal, se dispune condiţionarea suspendării condiţionării executării pedepesei de 3 ani de închisoare, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 82 din Codul Penal”, se arată în comunicat.

El a primit condamnarea într-un dosar instrumentat de DIICOT, privind iniţierea, constituirea de grupul infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup.

Atribuţiile primarului vor fi preluate de către viceprimarul comunei, Vasile Holban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.