Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a anunţat luni că primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar ”sunt încă multe lucruri de făcut”, iar panica se răspândeşte mai repede decât Covid-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul set de măsuri economice luate de Guvernul României a fost un pas spre a oferi continuitate companiilor aflate în dificultate, dar sunt încă multe lucruri de făcut şi dorim să continuăm acest parcurs pentru a asigura un viitor mai bun pentru toată lumea. Planificarea continuităţii economice este importantă acum, deoarece acţionarii fac strategii şi sondează modalităţile de a continua operaţiunile pe durata pandemiei de coronavirus. Panica se răspândeşte mai repede decât Covid-19, deoarece platformele globale amplifică incertitudinile şi dezinformarea. Membrii FIC sunt dornici să păstreze un dialog deschis şi onest cu omologii lor români, cu autorităţile şi cu toţi partenerii lor sociali. Suntem, ca întotdeauna, pregătiţi şi dispuşi să aducem expertiza şi cunoştinţele noastre într-un efort constructiv, pentru a depăşi problemele economice”, arată FIC într-un comunicat.

FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale cu 185.000 de angajaţi.

”În aceste zile de criză globală, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) consideră, mai mult ca niciodată, că interdependenţa noastră este crucială pentru bunăstarea comună. FIC reuneşte peste 120 de companii multinaţionale, iar misiunea noastră devine şi mai importantă în perioadele de incertitudine, pentru că noi considerăm că dialogul dintre factorii de decizie şi comunitatea de afaceri se află în centrul atenuării riscurilor pe care COVID-19 le prezintă pentru economia românească. Protejarea celor 185.000 de angajaţi români din companiile FIC a fost prima noastră acţiune, primul nostru gând. Ne bazăm pe ei pentru că împreună realizăm o cifră de afaceri de aproximativ 23% din PIB-ul României”, mai arată FIC.

Reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini precizează că întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii.

”Întreruperea muncii şi a mobilităţii salariaţilor vor duce la scăderi ale productivităţii, ale consumului şi credem în eficienţa măsurilor care trebuie luate de Guvern pentru a atenua efectele economice care ne afectează pe fiecare dintre noi. În egală măsură, înţelegem că fiecare dintre noi are un rol responsabil şi că această perioadă dificilă ne va întări solidaritatea. Mulţi dintre membrii noştri au fost proactivi şi au oferit ajutor sistemului medical. Sistemul medical din România este sistemul medical al tuturor. Depindem unul de celălalt şi suntem egali în faţa adversităţii. Autorităţile, angajaţii şi clienţii noştri pot conta ca fiecare membru FIC va face tot posibilul şi va sprijini în toate modurile depăşirea acestei perioade”, mai spun ei.

FIC încurajează autorităţile să iniţieze discuţii cu toate organizaţiile internaţionale, cum ar fi Comisia Europeană, FMI sau Banca Mondială şi să utilizeze toate resursele disponibile pentru a uşura efortul bugetului naţional.

”Dacă este nevoie, membrii FIC sunt aici pentru a sprijini acest demers cu expertiza lor şi cu cunoştinţe temeinice despre ceea ce se întâmplă în economie”, mai arată conducerea FIC.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) reuneşte peste 120 dintre cele mai mari companii din ţară cu o cifră de afaceri cumulată care reprezintă o cincime din economie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.