Premierul rus Mihail Mişustin a dat luni termen Guvernului cinci zile să dezvolte un sistem care să permită - prin folosirea datelor geolocalizării telefoanelor mobile - o depistare a deplasării persoanelor care s-au aflat în contact cu pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus şi o îndemnare a acestora la izolare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest dispozitiv va permite urmărirea ”cetăţenilor care se află în contact cu pacieţi contaminaţ, pe baza informaţiilor furnizate de către operatorii telefonici cu privire la o geolocalizarea unui telefon mobil”, a precizat într-un comunicat Ministerul rus al Telecomunicaţiilor.

Acest lucru ”le va permite cetăţilor să fie informaţi (prin telefon) şi să ştie dacă au fost în contact cu o persoană contaminată” şi să fie ”informaţi cu privire la necesitatea de a se izola”, a adăugat el.

Până în prezent, 438 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Rusia care - într-o încercare de a opri epidemia - a interzis temporar pe teritoriul rus a oricărui cetăţean străin.

Prin folosirea datelor personale, Rusia urmează exemplul altor ţări, care au luat măsuri asemănătoare, urmând exemplul Israelului, care şi-a autorizat recent serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date de geolocalizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.