Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat că autorităţile din acest judeţ resping propunerea DSP Galaţi ca pacienţii infectaţi cu coronavirus din acest judeţ să fie trimişi pentru a fi trataţi în spitale din Brăila, în timp ce la Galaţi urma să fie păstraţi bolnavii care nu sunt infectaţi şi gravidele cu COVID 19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edilul şef al oraşului Brăila, Marian Dragomir, a declarat, luni, la Digi 24, că autorităţile din Brăila au respins, după o şedinţă de lucru la Prefectura Brăila, propunerea DSP Galaţi ca pacienţii cu coronavirus să fie trataţi la Brăila, iar ceilalţi la Galaţi.

”E o aberaţie. Nu putem să transferăm peste 1.500 de pacienţi care sunt internaţi la Brăila să-i ducem la Galalaţi. Ce ar însemma din punct de vedere logostic transferul acestor 1500 de oameni la Galaţi? În ce situaţie vor fi aparţinătorii lor care se vor duce cu pachete şi să se intereseze de starea lor de la Brăila la Galaţi. Ar fi încurajat turismul între cele două judeţe, iar acest lucru nu este deloc recomandat în contextul crizei coronavirusului. În plus, unii dintre bolnavi sunt netransportabili. Considerăm că e absolut normal ca fiecare judeţ să şi trateze pacienţii fără să avem zone infectate şi zone curate”, a declarat primarul Brăilei.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi propune Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, din dispoziţia Ministerului Sănătăţii, transferul pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus din judeţul Galaţi în spitalele din Brăila urmând ca spitalele din Galaţi să preia pacienţii non infectaţi, precum şi cazurile de obstetrică - ginecologie confirmate cu Covid - 19.

Propunerea este criticată în termeni duri de primarul Brăilei, Marian Dragomir şi de europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.