Dosarul penal deschis de procurorii din Filiaşi în cazul de la spitalul din localitate după ce un pacient a răspândit infecţia cu coronavirus, a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pe data de 23 martie, pe rolul acestei instituţii a fost înregistrat dosarul penal pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, cauza fiind preluată de la Parchetul de lângă Judecătoria Filiaşi. 

“Astfel, la data de 19 martie, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj — Serviciul de Investigare a Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la imprejurarea că, în perioada 15 martie -19 martie, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-ar fi indeplinit mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, având ca urmare răspândirea infecţiei Covid-19 de către un pacient preluat de Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Filişanilor, diagnosticat ulterior cu această infecţie”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, 23 de cadre medicale ale unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, iar Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Filişanilor a fost inchsă.

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi a fost suspendată, după ce un pacient care s-a prezentat la consult a fost confirmat cu coronavirus. S-au prelevat probe de la 23 cadre medicale şi personal, care vor sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Pacientul la care se face referire a decedat, fiind primul deces din cauza coronavirusului înregistrat în România. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.