Statele Unite să ridice sancţiunile impuse Iranului, dacă Washingtonul vrea să ajute Teheranul să controleze pandemia noului coronavirus, a îndemnat luni preşedintele iranian Hassan Rohani, subliniind însă că ţara sa nu intenţionează să accepte un ajutor umanitar american, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Liderii americani mint (...). Dacă vor să ajute Iranul, tot ceea ce trebuie să facă este să ridice sancţiunile (...). Apoi vom putea face faţă epidemiei coronavirusului”, a subliniat el într-o alocuţiune televizată.

Potrivit Ministerului iranian al Sănătăţii, Iranul este principalul focar al contagiunii în Orientul Mijlociu, cu peste 21.000 de cazuri de infectare, inclusiv 1.700 de morţi.

Virusul ucide în medie o persoană la zece minute.

Donald Trump a anunţat duminică faptul că a propus Iranului un ajutor umanitar din partea Statelor Unite în lupta împotriva noului coronavirus.

Trump a anunţat că a transmis Iranului, Coreei de Nord şi altor ţări că Statele Unite sunt dispuse să le ajute în lupta împotriva covid-19.

El a anunţat, la Casa Albă, că a discutat despre noul coronavirus cu omologul său chinez  Xi Jinping şi a spus că este ”un pic furios” pe China, de unde s-a răspândit pandemia din decembrie.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a respins duminică acest ajutor, pe care l-a catalogat drept ”ciudat” din partea unor lideri americani pe care i-a catalogat drept ”şarlatani şi mincinoşi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.