Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a criticat duminică în termeni duri decizia autorităţilor de numire a mediului Cătălin Cârstoiu în funcţia de manager al Spitalului Universitar, afirmând că acesta era la conducerea Spitalului Universitar în momentul producerii incendiului din Clubul Colectiv, ppoziţia din care a gestionat „deplorabil” situaţia tinerilor arşi internaţi în unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Lucrăm din nou cu aceiaşi oameni cu care am lucrat la Colectiv”, a afirmat Vlad Voiculescu duminică, într-o conferinţă de presă susţinută online, alături de mai mulţi reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS. 
Acesta a criticat numirea doctorului Cătălin Cârstoiu la conducerea Spitalului Universitar Bucureşti, amintind că acesta era manager al aceleiaşi unităţi sanitare în momentul producerii incendiului de la Colectiv şi acuzând că acesta a gestionat „deplorabil” situaţia.
În acest context, Voiculescu a dat exemplul tânărului  Alexandru Hogea, rănit, în incendiu şi internat la Spitalul Universitar, al cărui transfer către un spital din străinătate  a fost întârziat, fapt care a dus la deces. 
„Asta vrem să facem? Vrem să gestionăm această criză la fel cum am gestionat criza de la Colectiv? Asta face guvernul PNL?”, a spus Voiculescu.
Acesta a cerut transparenţă din partea autorităţilor în ceea ce priveşte achiziţiile şi dotările de echipamente şi materiale sanitare necesare gestionării crizei sanitare.
„Nu e momentul unor declaraţii pe surse, e cazul unei comunicări coerente, să ştim care sunt nevoile reale ale spitalelor, să ne apărăm medicii. (...) Avem nevoie să ştim cine va cumpăra, ce a cumpărat, ce urmează să cumpere, de ce este nevoie” a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti Adriana Nica a fost suspendat din funcţie pentru deficienţe de management şi pentru că nu a decis măsurile necesare şi suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul pacienţilor şi al personalului medical. Postul va fi preluat de Cătălin Cârstoiu, care a mai deţinut această funcţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.