(Ştire modificată, prefectul judeţului Galaţi precizând că verificarea stării de sănătate a celor aflaţi în izolare va fi făcută telefonic, fără a oferi alte detalii legate de modul concret în care se vor desfăşura verificările )

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii de familie din Galaţi vor verifica telefonic, începând de luni,  starea de sănătate a persoanelor aflate în izolare la domiciliu. În acest judeţ, numărul persoanelor  obligate să stea în casă după ce au venit din străinătate depăşeşte 1600.

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Gabriel Avrămescu, în urma unei întâlniri avute cu reprezentanţii medicilor de familie şi conducerea DSP, s-a decis ca aceste cadre medicale să sprijine acţiunea autorităţilor în lupta cu coronavirusul.

Astfel, începând de luni, medicii de familie vor verifica starea de sănătate a persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

În judeţul Galaţi, sunt în izolare la domiciliu 1603 persoane, 69 sunt în carantină instituţionalizată, iar internaţi în spitale sunt 14 gălăţeni.

Până acum, în acest judeţ au fost confirmate două cazuri de infectare cu coronavirus.

Prefectul de Galaţi susţine că judeţul dispune de suficiente locuri de carazare pentru cei care vor trebui introduşi în carantină.

În afara spaţiilor identificate deja, Primăria Galaţi a mai pus la dispoziţia autorităţilor un bloc cu 102 locuri, iar 40 de locuri sunt la o pensiune, fiind pregătit şi un cămin al Universităţii Dunărea de Jos, unde sunt 140 de locuri disponibile.

Sâmbătă, autorităţile montează două corturi la spitalul municipal Anton Cincu din Galaţi, unde se va face trierea pacienţilor. Două astfel de corturi mai sunt la Spitalul Judeţean Galaţi, două la cel de Boli Infecţioase şi câte unul la Spitalul de Copii Galaţi şi la Spitalul TBC:

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.