Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le recomandă concetăţenilor săi să rămână acasă, după moartea altor cinci persoane din cauza noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ar trebui, cu siguranţă, să ieşiţi din motive neesenţiale”, a subliniat şeful statului turc într-o scurtă alocuţiune difuzată vineri pe Twitter.

Erdogan a insitat asupra tuturor măsurilor de urmat în oprirea epidemiei, de la recomandări de igienă şi până la limitarea tuturor contactelor - mai ales prin rugăciune de la domiciliu, fără o grupare a credincioşilor.

Turcia şi-a multiplicat, zilele trecute, măsurile precum închiderea şcolilor şi lăcaşurilor de cult sau suspendarea legăturilor aeriene cu 20 de ţări.

Autoritatea însărcinată cu afaceri religioase a închis moscheile înainte de rugăciune, vineri, iar poliţia a fost desfăşurată pentru a interzice intrarea.

Bilanţul în Turcia este de 670 de cazuri de la începutu epidemiei, a anunţat pe Twitter ministrul sănătăţii Fahrettin Koca.

Turcia a înregistrat nouă decese, dintre care cinci într-o singură zi.

”Am pierdut cinci pacienţi, care erau persoane în vârstă, cu rezistenţa scăzută”, a deplâns ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.