Aproximativ 200.000 de contracte de muncă sunt suspendate în acest moment, în condiţiile în care multe companii din România şi-au oprit activitatea, a declarat la Digi24 ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ea a adăugat că guvernul are banii necesari pentru a plăti şomajul tehnic pentru angajaţii cu contracte suspendate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordonanţa de urgenţă care reglementează şomajul tehnic e în procedură de publicare în Monitorul Oficial, anunţă Alexandru.

Ea a precizat că datele REVISAL arată că săptămâna aceasta erau aproxmativ 200.000 de mii de contracte de muncă suspendate.

„E o situaţie gravă că 200.000 de oameni nu mai au contractele în forţă, ci suspendate, este o situaţie foarte grea, nu văd schimbări încă, dar ne-am pregătit cu o estimare de 300-400 de mii pentru perioada acoperită de decretul preşedintelui. Vor urma noi decizii în funcţie de evoluţie”, a afirmat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.