Măsurile de distanţare socială implementate în Marea Britanie în vederea opririi răspândirii noului coronavirus ar putea fi necesar să rămână în vigoare timp de aproape un an, însoţite de mai multe sau mai puţine restricţii, în vederea prevenirii unei saturări a serviciilor spitaliceşti, consideră un comitet de consilieri ştiinţifici britanici într-un document făcut public vineri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a convenit ca o politică de alternare a perioadelor mai mult sau mai puţin stricte de distanţare socială ar putea fi eficientă în vederea opririi numărului de cazuri critice în limita capacităţilor”, estimează Scientific Advisory Group for Emergencies.

”Aceste măsuri ar putea să fie necesar să rămână în vigoare o mare perioadă a anului cel puţin”, se arată în document.

Experţi din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu preconizează ca un vaccin împotriva coronaviruslui apărut în China în decembrie să poată fi testat şi aprobat în vederea comercializării până la mijlocul anului viitor, în pofida faptului că au început să se realizeze teste clinice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.