Google a anunţat vineri o reducere a debitului pe YouTube, după ce Netflix a făcut acelaţi lucru, în vederea unei reduceri a folosirii reţelei şi relaxării presiunii exercitate asupra Internetului în Europa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unei discuţii între CEO-ul Google, CEO-ul YouTube şi comisarul european Thierry Breton, ne-am angajat să mutăm temporar tot traficul în UE în definiţia standard, implicită”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Google.

”Oamenii vin pe YouTube pentru a găsi ştiri care fac autoritate, conţinuturi în domeniul educaţiei şi pentru a stabili legături în vremuri incerte. În pofida faptului că nu am înregistrat vreun vârf de utilizare, am implementat măsuri privind ajustarea automată a sistemului nostru în vederea unei utilizări mai reduse a capacităţii reţelei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă Thierry Breton a îndemnat miercuri platformele online şi operatorii să ia măsuri pentru a relaxa presiunea asupra Internetului, în vederea facilitării muncii la distanţă şi educaţiei online în perioada de izolare impusă în ţări din Europa în lupta împotriva răspândirii covid-19.

Înainte de Google, Netflix a anunţat joi că a luat decizia de a-şi reduce debitul tuturor fluxurilor în Europa pe o perioadă de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.