Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că se va implica în războiul preţurilor petrolului dintre Arabia Saudită şi Rusia la momentul potrivit, el afirmând că preţurile scăzute ale benzinei sunt bune pentru consumatorii americani, chiar dacă afectează industria, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arabia Saudită şi Rusia se luptă pentru cota de piaţă pe piaţa petrolului, după eşuarea unui acord de reducere a livrărilor valabil în ultimii trei ani, care va expira la sfârşitul lunii martie.

Cererea de petrol s-a prăbuşit din cauza epidemiei de coronavirus, iar cotaţiile au scăzut în acestă săptămână aproape de minimul ultimilor 20 de ani.

”Este devastator pentru Rusia, pentru că, dacă analizezi, întreaga lor economie se bazează pe petrol, iar acum avem cele mai scăzute preţuri din ultimele decenii, aşa că este devastator pentru Rusia. Pot spune că este foarte rău şi pentru Arabia Sauită, dat sunt într-o luptă, într-o luptă a preţurilor, într-o luptă a producţiei. La momentul potrivit mă voi implica”, a spus Trump.

Preşedintele american a discutat despre preţurile petrolului cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, pe 9 martie. În plus, ambasadorul american în Arabia Saudită, John Abizaid, a discutat joia trecută cu ministrul saudit al Energiei, despre preţurile petrolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.