Răspândirea epidemiei noului coronavirus nu mai poate fi oprită în Marea Britanie, iar gestionarea acestei crize sanitare presupune de-acum o creştere a capacităţii de primire a Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS), sistemul britanic de sănătate, a anunţat joi principalul consilier medical al Guvernului lui Boris Johnson, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful serviciilor sanitare britanice Chris Whitty a anunţat totodată că obiectivul pe termen scurt este o atenuare şi o întârziere a vârfului epidemiei.

În opinia sa, răspândirea covid-19 - boala pe care o fac anumiţi pacienţi contaminaţi cu noul coronavirus - în Marea Britanie s-a dovedit conformă previziunilor.

Însă el a avertizat că rata mortalităţii constatată în ţară ar putea să pară relativ mai mare, în aşteptarea unei intensificări a testării în vederea depistării.

Guvernul Johnson s-a mulţumit iniţial să implementeze măsuri mai puţin dure decât în Italia, Spania şi Franţa de exemplu, după care şi-a schimbat poziţia şi a dat consemne în vederea păstrării unei distanţe sociale şi limitării deplasărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.