Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la Penitenciarul Satu Mare, fiind înregistrate cinci victime. Trei deţinuţi au murit şi doi sunt în stare gravă. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, miercuri seară, că incendiul de la Penitenciarul Satu Mare a fost rezultatul unui protest spontan într-o cameră de deţinere cu zece persoane. Incendiul a fost provocat imediat după apelul de seară, la care deţinuţii nu au prezentat nemulţumiri. Toată secţia de deţinere a fost evacuată din cauza fumului dens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: ”Vă informăm că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deţinere. Pentru lichidarea incendiului, rezultat al unui protest spontan iniţiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeaşi cameră de deţinere, a fost solicitat, de îndată, sprijinul echipajelor ISU. Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje ale SMURD, în vederea acordării primului ajutor persoanelor implicate”, a transmis, miercuri seară, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
 
Potrivit ANP, în ciuda intervenţiei prompte, incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea.

”Celelalte cinci persoane cazate în aceeaşi cameră de deţinere se află în afara oricărui pericol. În vederea prevenirii oricăror situaţii de risc generate de fumul degajat, întreaga secţie de deţinere a fost evacuată. Subliniem că nu a fost necesară acordarea de prim ajutor persoanelor cazate pe celelalte secţii de deţinere, starea de spirit în rândul acestora fiind corespunzătoare. De asemenea, nu au rezultat vătămări ale poliţiştilor de penitenciare aflaţi în serviciu”, a mai transmis ANP.

Incidentul a fost notificat judecătorului de supraveghere a privării de libertate, în prezent desfăşurându-se demersuri în vederea sesizării unităţii de parchet responsabile.

”Cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor.  Subliniem că incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară, procedură în cadrul căreia persoanele private de libertate implicate nu au invocat nemulţumiri”, se mai arată în comunicatul de presă.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ISU Satu Mare anunţă că forţele intervin, miercuri seară, la un incendiu izbucnit la Penitenciarul Satu Mare. 
 
”Incendiul a fost lichidat, însă au fost înregistrate cinci victime - trei persoane decedate şi două persoane în stare gravă. În acest moment cele două persoane sunt transportate la UPU Satu Mare”, a transmis ISU Satu Mare. 
 
Sursa citată a precizat că alte cinci persoane au fost evaluate medical la faţa locului şi nu necesită transport la spital.
 
Pompierii au precizat că toate victimele sunt deţinuţi. 
 
Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, aceasta fiind stabilită după finalizarea intervenţiei. 
 
Întrebaţi dacă incendiul a izbucnit din cauza unei revolte a deţinuţilor, reprezentanţii IPJ Satu Mare au precizat: ”După lichidarea în întregime a focului se vor efectua verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incendiul”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.