Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să pregătească alimente, medicamente şi corturi, precizând că în ciuda riscurilor, românii care vor să revină acasă trebuie primiţi cu braţele deschise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău scrie pe Facebook că “pentru toţi românii din lume, România, cu toate neajunsurile şi disfunctionalităţile ei, va fi întotdeauna acasă“, ea adăugând că românii care vor să revină acasă trebuie ajutaţi să o facă.

“Aici este sufletul nostru. Aici ne-am născut şi poate, subconştient, aici vrem să murim. Românii care vor să vină acasă acum trebuie primiţi cu braţele deschise. Spun asta nu doar ca deputat român, în serviciul tuturor românilor, ci şi ca om. Avem nevoie, mai mult decât de tratament medical, de căldura sufletească a celor dragi, de confortul psihologic al propriei ţări, de familiaritatea propriului oraş sau sat“, precizează deputatul USR, Cosette Chichirău. 

Ea mai spune că înţelege riscurile pe care le poate genera venirea câtorva zeci de mii de români acasă, însă “ei trebuie ajutaţi să vină în România, cu proceduri de izolare şi carantină stricte“.

“Domnule ministru Vela, pregătiţi-vă să vă primiţi cetăţenii acasă. Pregătiţi corturi, proceduri, personal, alimente şi medicamente. Pentru că aceşti români au trimis miliarde de euro în ţară, au ajutat economia, au redus inegalitatea socială, au transmis modernizare in comunităţile din care au plecat. Dar în special pentru un motiv simplu, constituţional: pentru că ei sunt români“, mai scrie deputatul USR, Cosette Chichirău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.