Alte 29 cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, numărul total ajungând la 246. Mai multe colete conţinând măşti chirugicale şi costume de protecţie medicală, cu destinaţia Italia au fost oprite la Aeroportul Cluj - Napoca. De asemenea, au fost deschise 41 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Din cele 29 de cazuri noi, 12 sunt din Bucureşti, 7 din Iaşi, 3 din  Ilfov, 2 din Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava.

Vârstă celor infectaţi este între 1 şi 72 de ani.
Persoanele diagnosticate sunt atât contacţi ai cazurilor pozitive existente, cât şi persoane care au călătorit în zone afectate, de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate.  Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, în urma sesizării poliţiştilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 7 din 11.03.2020, Direcţia de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia şi conţineau 10.000 măşti chirurgicale, 17.000 măşti menaj, 400 măşti de unică folosinţă , 45 de costume de protecţie medicală, 400 de botoşi protecţie încălţăminte.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele a trei bărbaţi, întrucât aceştia nu au respectat măsurile de carantină. Totodată, celor trei bărbaţi le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.