Compania de stat Romgaz, unul din cei doi mari producători de gaze din România, a anunţat marţi că îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, cooperând în permanenţă cu autorităţile statului pentru diminuarea efectelor produse de coronavirus, dar arată că investiţiile companiei pot înregistra întârzieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, Romgaz îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, fără a fi afectată de evoluţia pandemiei. Compania se axează pe atingerea ţintelor incluse în propunerea de buget, chiar şi în situaţia actuală. Romgaz cooperează cu autorităţile şi întreprinde măsurile necesare pentru a asigura siguranţa personalului şi continuitatea activităţii. Având în vedere situaţia actuală generată de pandemia de Covid-19, conducerea analizează permanent efectele acesteia asupra activităţii companiei. Pentru a preîntâmpina o eventuală diminuare a activităţii economice cu consecinţe în consumul de gaze naturale, pe termen scurt, se are în vedere injecţia gazelor naturale şi amânarea livrărilor spre perioada de iarnă”, se arată într-un comunicat al companiei.

Din punctul de vedere al producţiei, se are în vedere desfăşurarea activităţii în condiţii de normalitate, spun reprezentanţii Romgaz.

”În cazul izbucnirii unui focar de infecţie într-un punct de lucru, există alternative de preluare a activităţii de către structurile cele mai apropiate. În cazuri excepţionale impuse de autorităţi, situaţia din teren poate fi diferită. Deocamdată starea de normalitate, responsabilitate şi conştientizare guvernează desfăşurarea activităţilor de producţie din teren. Investiţiile însă, pot înregistra întârzieri, independent de voinţa companiei, întrucât relaţia cu terţii furnizori în aceasta perioadă se desfăşoară în condiţii de stare de urgenţă declarată la nivel naţional”, adaugă ei.

Conducerea Romgaz mai transmite că asistă la reducerea activităţii în cazul firmelor contractante sau chiar la închiderea fabricilor din ţările afectate de pandemie, închiderea graniţelor, ”ceea ce presupune imposibilitatea de a transporta materia primă sau echipamentele necesare, reducerea activităţii firmelor şi a activităţii din birouri, lipsa personalului contractorilor ca urmare a situaţiilor de izolare sau carantină, limitări pe plan logistic impuse de starea de urgenţă”.

Reprezentanţii Romgaz anunţă că depun toate eforturile pentru a diminua efectele coronavirusului atât la nivelul activităţii companiei cât şi pentru a reduce la minimum riscul îmbolnăvirii angajaţilor.

”În acest sens, se iau continuu măsuri pentru siguranţa lucrătorilor companiei, fiind asigurate condiţii de muncă în ture şi posibilitatea muncii de acasă cât şi derularea în condiţii optime, normale a activităţilor de bază. În acest context, compania face un apel public la calm şi responsabilitate pentru a reuşi să depăşim cu bine această situaţie de criză şi pentru a limita la maximum efectele negative asupra activităţii companiei şi a economiei în ansamblul său şi asigură populaţia şi agenţii economici că, Romgaz îşi va continua activitatea ca şi până în prezent”, mai arată compania.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.