Fratele autorului atentatului sinucigaş de la Manchester, care l-a ajutat să pregătească bomba, a fost găsit vinovat marţi de uciderea celor 22 de persoane moarte în explozia din 2017, între care un copil şi adolescenţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După mai puţin de cinci ore de deliberări, juriul Curţii Penale Old Bailey de la Londra l-a găsit pe Hashem Abedi, în vârstă de 22 de ani, vinovat de tentativă de omor cu privire la zecile de persoane rănite în acest atentat comis la 22 mai 2017 la ieşirea dintr-o sală de concert în care evolua starul pop american Ariana Grande.

Pedeapsa acestuia urmează să fie pronunţată ulterior - la o dată care nu a fost stabilită  încă.

Hashem Abedi, care nu a luat parte la încheierea procesului său, îşi clamează nevinovăţia.

El a fost judecat cu privire la faptul că a cumpărat materail chimic destinat fabricării bombei folosite în atentat, a fabricat detonatoarele şi a cumpărat maşina în care au fost depozitate componentele bombei.

”Familiile au aşteptat mult timp ca Hashem Abedi să dea socoteală pentru crimele sale în faţa justiţiei şi cred că cele mai multe dintre ele vor fi uşurate să afle că nu va mai putea face rău nimănui”, a comentat avocata Victoria Higgins, care reprezenta 11 dintre familiile îndoialiate.

În deschiderea procesului, la începutul lui februarie, procurorul Duncan Penny aprecia că acuzatul este ”tot atât de vinovat de uciderea celor 22 de persoane ca fratee său”, Salman Abedi.

Hashem Abedi a fost arestat la 17 iulie 2019 la sosirea sa la Londra, după ce a fost extrădat de Libia, ţara sa de origine, în care a plecat înainte de atac.

Atentatul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.