Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, în termeni nominali, a scăzut în luna ianuarie a acestui an faţă de luna precedentă, ca serie brută cu16,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,4%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 12,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut pe ansamblu cu 16,2% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-29,3%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-25,2%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-18,6%), comerţul cu ridicata ale chipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-17,2%), comerţul cu ridicata nespecializat (-17%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-15,3%) şi comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (-13,6%).

Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a crescut cu 1%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut cu 2,4%.

În luna ianuarie, comparativ cu ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 12,9% datorită creşterii din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+39,7%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+27,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+23,1%), comerţul cu ridicata nespecializat (+19,0%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+11,1%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,8%) şi din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+1,6%).

Cifra de afaceri din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata a scăzut cu 13,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2020, comparativ cu luna ianuarie 2019, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 8%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.