Un tribunal de la Yokohama l-a condamnat luni la moarte pe bărbatul găsit vinovat de asasinarea a 19 persoane cu dizabilităţi mentale în 2016, unul dintre cele mai grave băi de sânge din istoria recentă a ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Satoshi Uematsu, în vârstă de 30 de ani, nu a contestat faptul că este autorul acestui masacru cu arma albă într-un azil de persoane cu dizabilităţi mentale, la Sagamihara, la periferia de est a Tokyo, unde a lucrat anterior.

”Viaţa le-a fost luată celor 19 persoane. Este de o gravitate extremă”, a declarat luni judecătorul Kiyoshi Aonuma.

”Nu există loc de clemenţă”, a apreciat el, iar Ministerul Public a cerut pedeapsa cu moartea.

Avocaţii tânărului au pledat ”nevinovat” în cursul procesului, afirmând că clientul lor era ”perturbat mental” la momentul faptelor, din cauză că a luat stupefiante.

”El şi-a planificat actul înainte şi avea o intenţie extremă de a ucide. Nu putem recunoaşte în asta că suferea de boli mentale legate de marijuana”, a declarat luni judecătorul.

Judecat de şase capete de acuzare, inclusiv de crimă, Satoshi Uematsu a semnalat deja că nu intenţionează să facă apel împotriva verdictului, potrivit presei japoneze.

Însă el a apreciat că nu merita nici pedeapsa cu moartea.

Masacrul de la Sagamihara a avut un enorm răsunet în Japonia, unde nivelul criminalităţii este extrem de slab.

Satoshi Uematsu a şocat opinia publică după ce şi-a revendicat faţă de persoane cu dizabilităţi mentale şi prin faptul că nu şi-a exprimat niciourmă de remuşcare în interviuri acordate presei locale din închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.