A patra ediţie a Bucharest Gaming Week, evenimentul dedicat industriei de game development şi pasionaţilor de jocuri video din România, va avea loc pe 19-25 octombrie în diferite spaţii din Bucureşti, evenimentul central fiind găzduit de Palatul Parlamentului în weekend-ul 24-25 octombrie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul central va cuprinde şi o zonă dedicată părinţilor cu copii între 4 şi 12 ani. Pe langă jocuri dedicate întregii familii, părinţii şi copiii vor interacţiona cu numeroase proiecte de educare şi învăţare prin gamificare.

Deja celebrele săli ale Palatului Parlamentului, Unirii, "Take Ionescu" şi "I.I.C. Brătianu" vor fi deschise gamerilor care îi vor întâlni aici pe cei mai populari streameri şi vloggeri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale, vor participa la numeroasele competiţii organizate de parteneri şi vor urmări cele mai importante competiţii de esports.

Primele nume anunţate pe scena Bucharest Gaming Week vor fi creatori de conţinut importanţi din sfera gaming-ului: Maximilian Ioan, Lectură de la A la Z, Bercea, Ovidiu Ovvy Pătraşcu, Bobospider şi IceManLucky. 

Lista invitaţilor se va actualiza în următoarele luni, câteva nume fiind prezente în premieră la Bucharest Gaming Week.

La evenimentul central, vizitatorii vor putea juca peste 40 de titluri: celemainoijocurilansate de mariipublisheri mondiali, titluri celebre competitive, dar şi cele mai noi creaţii lansate de studiourile româneşti în ultimii doi ani.

Primele titluri din line-up sunt Call of Duty: Warzone,League of Legends, Apex Legends, Counter Strike: Global Offensive, Fornite şi PUBG. Nu va lipsi nici FIFA21, celebrul joc video de fotbal, care începând cu ediţia 20 include şi Liga 1din România. Line-up-ul de jocuri va fi completat în următoarele luni.

Pe parcursul celei de-a patra ediţii, Bucharest Gaming Week va continua misiunea de a promova şi a pune în lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video din România, o industrie în plină ascensiune, cu peste 100 de studiouri, 6.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 188,5 milioane de dolari raportată pentru anul 2018. Astfel, în săptămâna 19-25 octombrie, o serie de evenimente în diferte spaţii din Bucureşti va aduce mai aproape de publicul larg şi de tinerii care vor să urmeze o carieră în gaming toate realizările şi oportunităţile acestui sector: expoziţii cu artă din jocurile video româneşti, workshop-uri de game design dedicate liceenilor şi studenţilor, workshop-uri de gaming content dedicate creatorilor de conţinut aflaţi la început de drum şi multe alte activităţi.

Programul complet al evenimentelor din cadrul Bucharest Gaming Week 2020 va fi dezvăluit treptat, pe site-ul www.bucharestgamingweek.ro şi pagina de event.

Bilete vor fi disponibile în curând.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.