Norvegia va oferi companiilor o finanţare de cel puţin 100 de milairde de coroane norvegiene (9,7 miliarde dolari), sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi emisiuni de obligaţiuni pentru susţinerea economiei în timpul epidemiei de coronavirus, a anunţat guvernul duminică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul va face ceea ce este necesar şi va cheltui fondurile necesare pentru a susţine economia norvegiană şi afacerile norvegiene, mari sau mici”, a declarat premierul Erna Solberg.

Pachetul de sprijin este împărţit în garanţii pentru împrumuturi de 50 de miliarde de coroane destinate companiilor mici şi mijlocii care doresc să obţine credite şi o sumă similară sub formă de garanţii guvernamentale pentru companiile care care emit obligaţiuni corporative.

În plus, plata taxelor pe forţa de muncă va fi amânată, a adăugat guvernul.

Noi măsuri pentru industriile care au fost afectate în mod special vor fi prezentate la o dată ulterioară, a declarat ministrul de Finanţe Jan Tore Sanner.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.