Autorităţile uzbece au anunţat duminică primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat care s-a întors recent din Franţa. Guvernul a luat mai multe măsuri de prevenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii din Uzbekistan, ţară din Asia centrală cu 34 de milioane de locuitori, a făcut anunţul.

Guvernul a spus în aceeaşi zi că va închide unităţile de învăţământ pentru trei săptămâni, începând de luni, şi că anulează toate evenimentele publice.

Compania aeriană de stat a anunţat duminică că suspendă toate zborurile spre mai multe oraşe din Europa de vest, Asia şi Orientul Mijlociu până la finalul lunii aprilie.

Guvernul de la Taşkent a interzis intrarea în ţară pe cale rutieră şi a precizat că în curând va suspenda şi trenurile internaţionale.

La nivel global, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate peste 150.000 de cazuri de infectare, iar mai mult de jumătate dintre bolnavi s-au vindecat.

Duminică după-amiază, Kazakhstan şi Uzbekistan au anunţat că îşi închid graniţele. Kazakhstan, cu opt cazuri confirmate, a decretat stare de urgenţă. În ambele ţări nu pot intra decât cetăţenii, diplomaţii şi cei invitaţi de Guvern. Cetăţenii celor două state nu au voie să părăsească ţările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.