Mii de spanioli din diverse oraşe au ieşit, sâmbătă noapte, la ferestre şi pe balcoane, pentru a mulţumi cu aplauze şi urale profesioniştilor din domeniul sanitar care îi îngrijesc zilele acestea, în spitale şi la domiciliu, pe cei bolnavi de COVID-19. După declararea stării de alertă, Guvernul spaniol a decretat carantină parţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Omagiul” a fost organizat online, pe reţelele de socializare, cu mesaje prin care le era cerut cetăţenilor să se îmbrace în alb şi să iasă la ferestre, la ora locală 22.00, pentru a-i aplauda pe medici şi asistenţi.

În Madrid, aplauzele s-au auzit câteva minute. Oamenii au fluturat prosoape şi batiste albe, după cum arată înregistrările încărcate apoi pe reţelele de socializare.

 

Aplausos y gritos de "viva" por el trabajo de los profesionales sanitarios en la gestión del coronavirus.

Acţiunea a fost similară celor organizate în Italia. Medicii şi asistenţii „curajoşi” sunt „ultimul nostru tranşeu şi îşi dau până la ultima suflare pentru noi”.

„Spania în alb pentru ei, ca mâine, când se întorc frânţi în casele lor, să ştie că îi admirăm”, se arăta într-un mesaj de invitaţie.

Tot sâmbătă seară, a fost făcut un apel pentru organizarea, în fiecare seară, a unui „karaoke în familie”. Spaniolii vor ieşi la ferestre, la ora 21.00, pentru a cânta „Resistiré", de El Dúo Dinámico, şi pentru a ovaţiona personalul medical.

Pe lângă melodia El Dúo Dinámico, mulţi oameni au difuzat sâmbătă imnul naţional şi au fluturat steaguri ale Spaniei.

 

Spaniolii vor putea ieşi din case doar pentru cumpărături de primă necesitate, pentru a merge la serviciu şi la spitale şi pentru a îngriji vârstnicii. Guvernul va putea controla străzile şi toate forţele de ordine sunt acum la comanda ministrului de Interne.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în Spania au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri de infectare şi aproximativ 200 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.