Rezultatul testării lui Donald Trump pentru COVID-19 este negativ, iar preşedintele a anunţat sâmbătă noi măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare, inclusiv extinderea interdicţiei de călătorie pentru Marea Britanie şi Irlanda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american a mărturisit că a fost testat, după ce săptămâna trecută s-a întâlnit în Florida cu un oficial al Guvernului brazilian, care mai târziu a fost depistat pozitiv. 

Medicul preşedintelui, Sean Conley, a transmis într-un comunicat, sâmbătă seară, că rezultatul testului este negativ, potrivit The Guardian.

Fiica lui Donald Trump, Ivanka, s-a plasat vineri în autoizolare după ce s-a întâlnit cu un politician australian, care, mai târziu, s-a dovedit infectat cu COVID-19.

„Este un obicei. Oamenii vin spre mine, ei dau mâna, este un fel de reflex natural. Strângerea de mâini nu este cel mai bun lucru de făcut acum, tind să fiu de acord”, a spus Trump.

După ce a anunţat că interzice deplasările în Statele Unite din 26 de ţări europene membre ale spaţiului Schengen, cu excepţia Marii Britanii, acum el a extins numărul, adăugând Regatul şi Irlanda, începând de luni.

Trump a mai transmis oamenilor să evite călătoriile şi pe plan local, dacă nu este vorba despre urgenţe. Au fost adoptate noi legi care vor ajuta la finanţarea pentru plata concediilor medicale, asigurărilor de şomaj şi testării gratuite.

Potrivit Centers for Disease Control and Protection (CDC), în SUA au fost depistate 1.629 de cazuri şi înregistrate 41 de decese. Un număr de 46 de state şi districtul Columbia au raportat cazuri. Alte surse susţin că ar putea exista până la 200.000 de cazuri.

În numeroase state au fost luate măsuri importante, precum închiderea şcolilor şi interzicerea evenimentelor publice.

La nivel mondial, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate peste 150.000 de cazuri de îmbolnăvire, iar mai mult de jumătate dintre oameni au fost vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.