Peste 110.000 de oameni au semnat o petiţie prin care este cerut Guvernului britanic să instaureze carantina, ca măsură de prevenţie în răspândirea COVID-19, astfel că solicitarea va fi luată în considerare pentru a fi dezbătută în Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea ţărilor din lume au luat măsuri pentru a încerca să stopeze răspândirea COVID-19: de la închiderea şcolilor şi a localurilor, la suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor. 

Marea Britanie a decis să abordeze situaţia ceva mai lejer, iar o astfel de petiţie ar putea să o aducă în rândul celorlalte ţări.

Potrivit The Guardian, petiţia arată: „Este momentul ca Guvernul să prioritizeze sănătatea publică şi să ia în calcul cât este de vital acum să implementeze izolarea. Este mai bine ca banii să fie cheltuiţi pentru limitarea virusului şi tratarea numărului relativ mic de cazuri decât să aşteptăm pentru mai multe îmbolnăviri”.

Guvernul britanic răspunde petiţiilor care sunt semnate de mai mult de 10.000 de persoane şi ia în considerare pentru dezbatere parlamentară orice petiţie care are 100.000 de semnături.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este de aproximativ 150.000. În Marea Britanie au murit 21 de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.