Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a pus la îndoială abordarea Marii Britanii, de a dezvolta „imunitate de turmă”, în problema COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harris a declarat sâmbătă pentru BBC Radio 4: „Nu cunoaştem destule lucruri despre chimia acestui virus, populaţia nu a fost expusă la el suficient de mult timp ca să ştim ce face în termeni de imunologie”.

„Fiecare virus funcţionează diferit în corpul nostru şi stimulează un profil imunologic diferit. Putem emite teorii, dar în prezent ne confruntăm cu o situaţie în care trebuie să urmărim acţiunea”. 

Vineri, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că Europa este epicentrul pandemiei de COVID-19, cu mai multe cazuri raportate şi decese faţă de restul lumii, în afară de China.

„Mesajul nostru pentru ţări continuă să fie: trebuie să aveţi o abordare amplă pentru a lupta. Nu doar testare. Nu doar urmărirea contacţilor. Nu doar carantină. Nu doar distanţare socială. Faceţi tot”.

Joi seară, prim-ministrul britanic Boris Johnson, a prezentat noi date şi măsuri privind COVID-19. Între 5.000 şi 10.000 de persoane sunt „probabil" infectate în Regatul Unit, a precizat consilierul ştiinţific al Guvernului.

„Este cea mai rea criză de sănătate publică a acestei generaţii", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Totuşi, deocamdată, nu sunt interzise adunările şi nici nu vor fi închise şcolile. Guvernul recomandă ca toţi cei care prezintă simptome, chiar dacă uşoare, să se izoleze timp de şapte zile.

Autorităţile britanice sunt de părere, după consultări cu cercetători, că populaţia trebuie să fie expusă la coronavirus pentru a dezvolta imunitate.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, peste 140.000 de oameni au fost infectaţi. Dintre aceştia, jumătate au fost trataţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.